Starter ei lülitu tööle

Starter ei lülitu tööle

Audio, elektrisüsteem, turva
v
veiko
Suletud kasutaja
Postitusi: 150
Liitunud: 01 Jaan 2002 02:00

Postitus Postitas veiko »

Njah, ikkagi oli ka siis aku pinge (12,45 V) "+"-klemmi ja selle juhtme vahel kui tõmberelee küljes ja starterisse minev juhe tõmbereleekülge ühendatud. Neid mähiseid peaks põhimõtteliselt saama vahetada ka, korpuse küljes on mingid suured kruvid, millega need kinni paistavad olema? Aga siis peaks vist täpsemalt testima, et millises mähises katkestus on?:puzzled
t
tiit
Foorumi kasutaja
Postitusi: 622
Liitunud: 06 Nov 2003 09:52
Asukoht: hiiumaa
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

No kui on katkestus siis 99% on see mähise otsas. vaata ikka kõigepealt need ühendused üle seal kruvide all
v
veiko
Suletud kasutaja
Postitusi: 150
Liitunud: 01 Jaan 2002 02:00

Postitus Postitas veiko »

Peale lahtivõtmist uuesti kokku pannes oma mäletamist mööda panin ikka kõik ilusti tagasi (eelnevalt puhastasin roostest ja oksiidist ka), seal olid vist 2 sellist suuremat metallriba, mis läksid harjadega ühe klemmi alla ja siis oli üks mingi tavaline juhe (ümara auguga klemm), sellega tekkis algul väike segadus, et kuhu see käis, aga juhtme pikkust arvestades seal vist rohkem variante ei olnudki. Nojah, ega muidu targemaks ei saa, pean ikka uuesti üle vaatama.
t
tiit
Foorumi kasutaja
Postitusi: 622
Liitunud: 06 Nov 2003 09:52
Asukoht: hiiumaa
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

Mina räägin mähistest mis asuvad tõmberelee sees
v
veiko
Suletud kasutaja
Postitusi: 150
Liitunud: 01 Jaan 2002 02:00

Postitus Postitas veiko »

oot, aga kuidas siis tõmberelee töötas kui seal mähises katkestus peaks olema?:yllatunud Nagu aru sain, töötasid ju nii tõmbe- kui hoidemähis?
t
tiit
Foorumi kasutaja
Postitusi: 622
Liitunud: 06 Nov 2003 09:52
Asukoht: hiiumaa
Autod: 21083 1995
Kontakt:

Postitus Postitas tiit »

no kuskil peab kehv ühendus olema. Kui nüüd ühendad starteri nii nagu ta autol on, voltmeetri ühendad tõmberelee suurte klemmide vahele ja siis lülitad starteri tööle (paned aku +juhtme ja väikese klemmi kokku), kui nüüd voltmeeter näitab +12 siis on viga TÕMBEMÄHISES. Ta töötas sul küll otse ühendatuna kui dsiis oli ta sul ju käes ja eks need kahtlased ühendused on nii et vahest on siis jälle ei ole.
o
olaaf
Ladaklubi Auliige
Postitusi: 4917
Liitunud: 12 Juun 2002 09:16
Asukoht: nõmme
Autod: 2105 s1300, 1119

Postitus Postitas olaaf »

juhe starteri mähisesse tõmbereleest (see vasest karvane asi seal..) on ehk katkestuses. kuidas starteri kharjadega muidu lugu on?
Männiku laiali Garage
"90 percent of carb problems are ignition related.."
b
Beavis
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 16 Mai 2021 14:37
Autod: Kopikas

Re: Starter ei lülitu tööle

Postitus Postitas Beavis »

Küsin abi. Starter pikalt seisnud 01-l täiesti vait. Mõõdan hiljem starterisse mineva juhtme pinget võtit andes, aga kui voolu peale ei tule, siis küsimus:

Kas tal on relee ainult starteri küljes ja lukust antaksegi otse starterile pluss või enne ka kuskil? Ei leidnud kiiruga. Paremal lansekal 3 releed (need tuled ilmst ja veel miski) , vasakul ainult pingeregulaator vist.

Edit: Pole enam oluline, 12v tuleb siiski peale võtit keerates.
Vasta