Ettepanekud klubi, foorumi ja koduka paremaks funktsioneerimiseks

Ettepanekud klubi, foorumi ja koduka paremaks funktsioneerimiseks

Ettepanekud ja probleemid
Vasta
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Ettepanekud klubi, foorumi ja koduka paremaks funktsioneerimiseks

Postitus Postitas Kytt »

Ühes oma varasemates postitustes ma soovitasin nö. kõrgemal võimul sarnane teema teha foorumisse, aga kuna siiamaani pole erilist vastukaja saanud, tekitan selle ise (eks te ise vaadake, mis te selle teemaga ette võtate, kustutate/jätate alles/täiendate/täpsustate)

ahjaa, ootaks siis seltsingu juhatuselt ja foorumi adminnidelt vastukaja, et kas lihtliikme(te) abi on üldse vaja sessuhtes või ei pea ma/me oma halle ajurakukesi rohkem piinama ja selle teema võib ammendatuks lugeda
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

idee ostu/müügi teema paremaks fonktsioneerimiseks

Postitus Postitas Kytt »

mõte siis järgmine, kuna ostu/müügi teemast on kujunenud põhiline läbuauk, teen ettepaneku võimaldada inimestel küll üles riputada kuulutus kuid see esimesel võimalusel foorumihaldajail lukku panna, et ei tekiks mõtetut juttu. kui kellegil on pakutava kauba suhtes küsimusi/huvi, siis kontaktandmed on ju teemaalgataja oma teemasse pannud, kontaktandmete puudumise korral tehtud teema lihtsalt kustutada.
teema lukustamise põhiliseks vastuargumendiks arvatavasti oleks väide, et lukus teema puhul ei ole kauba müüjal võimalik teada anda, kui kaup müüdud on. sellele probleemile oleks minuarust kaks võrdset lahendust:1) teemaalgataja annab moderaatoritele teada, et ta on oma äritehingu sooritanud, ning teema võib ära kustutada; 2) kõik kuulutused mis on vanemad kui kuu/2kuud kustutataks


ning segaduse ja vihaste postituste vältimiseks tuleks kuulutusepanijaid sellest muudatusest teavitada läbi ostu/müügi reeglite teema
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

põllurallikad

Postitus Postitas Kytt »

idee siis järgmine, et lõpetada se põllurallikate promomine, mis minuarust on ka üks läbu tekkimise peapõhjustajaid, kustutada nii liikmete kui ka kasutajate autode alt need nö. põllurallikad(autode omanikele tuleks muidugi sellest eelnevalt viisakalt ja kirjalikult teada anda, kui vaja võin välja mõelda stampkirja selle jaoks). Tahame me ju olla tõsiseltvõetav kooslus, aga propageerides sõiduoskuseta alaealiste "enesetappe" jätame mulje kui pohhuiistlikest rullnokkadest.
Teine variant oleks kaotada kogu "külastajate autode" foorum, sest tegemist on ju siiski KLUBI foorumiga - on ju "külastajate autode" teema igand sellestajast kui võeti kasutusele see 15 kroonine liitumistasu, enam seda ei ole ja seega pole ju vaja ka vahet teha foorumiliikmetel ja -külastajatel(pole ju kummadki tegelikult KLUBI liikmed)
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Eraldi teema: Küsimused juhtkonnale

Postitus Postitas Kytt »

Ka see idee mul juba kunagi välja öeldud, aga kuna mõistlikku vastust mu mõttevälgatusele tookord ei tulnud, tõstatan teema jälle päevakorda. Et siis tõstetaks ümber see "virisemine" teemas http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=5358 või kustutataks hoopis ära(see küll üks võimalus, kuid mina isiklikult pooldan seda esimest varianti), seega jääks eelpool mainitud teema siiski ainult liikmekspürgijate avalduste jaoks ning tekitatavast uuest teemast tuleks arutelukoht liikmete ja juhtkonna vahel, praegu asi segamini nagu "puder ja kapsad".
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1316
Liitunud: 03 Dets 2003 21:37

Postitus Postitas GTA »

teen ettepaneku ostu/müügifoorum teha eraldiseisvaks üksuseks, mis ei kuvaks ennast viimase 24 tunni postituste seas, vaid oleks eraldi. (tõesti hakkab see kodulehel oleku mõte järjest enam meeldima)

põllurallikate eraldamine veidi keeruline, kes hakkab ütlema kust jookseb piir kustmaalt alates on auto lihtsalt pisut halvas korras ja millal muutub põllurallikaks. ehk teha mingine "hea maitse nõukogu" kes enne auto foorumisse ülespanekut pildid ja teksti üle vaatavad ja otsuse langetavad?
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
a
AaClub
Foorumi kasutaja
Postitusi: 189
Liitunud: 13 Nov 2003 22:54
Asukoht: Tallinn Liiva
Kontakt:

Postitus Postitas AaClub »

Teen ettepaneku teha ost/müük tasuliseks mingi sümboolse tasu eest ehk umbes 5kr. usun, et ka see piiraks kõvasti kuulutuste hulka ja ka sellega kaasnevat läbustamist :cool:
Moodused seda teostada on näiteks: sms, panga ülekanne, telefoni kõne jne. (ühesõnaga kasutada RATE.EEs toimivat süsteemi) :o
Kasutaja avatar
Moss
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1069
Liitunud: 25 Mär 2003 15:06
Asukoht: Siuntio, Soome
Autod: erinevad illegaalid
Kontakt:

Postitus Postitas Moss »

Algselt postitas: GTA
teen ettepaneku ostu/müügifoorum teha eraldiseisvaks üksuseks, mis ei kuvaks ennast viimase 24 tunni postituste seas, vaid oleks eraldi.
Väga väärt idee minuarvates. Ostu-müügi osa ära kaotada kindlasti ei tohi. Vahest üleliigne on see nn Kirbuturg.

Põllurallikate küsimus laheneb enam-vähem ise-eneslikult. Mingit hea maitse nõukogu pole tarvis. Foorumist tuleks lihtsalt eemaldada nende tegelaste masinad, kes pole klubi liikmed. Edaspidi otsustada liikmeks võtmisel ka masina seisukorda ning omaniku suhtumist sellesse.

My 2 cents...
c
Critical
Foorumi kasutaja
Postitusi: 224
Liitunud: 11 Mär 2002 21:13

Postitus Postitas Critical »

Eksperimendi korras keelasin Autode ostu/müügi teemas ja varuosade teemas ajutiselt teemadele vastamise. Ehk ajendab see inimesi oma müügi kuulutusse võimalikult palju infot lisama, ja samas ka vähendab kõikvõimalikku tühja loba ärifoorumites.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

alamfoorumite tekitamine

Postitus Postitas Kytt »

parandamaks LK foorumi informatiivsust, oleks mu esialgne soovitus tekitada järgnevate foorumite alla veel ka alamfoorumid

mootor ja väljalase
- tuuning

Käigukast ja alusvanker
-käigukast
-pidurid
-sidur

Kere ja salong
-istmed
-armatuur/konsool
-värvimine aka keretööd
-tuuning
(-tuled)

El. süst, audio
-tuled
-soojendus

Kus saab, kes teeb
-tuuning
-kere ja el. tööd






see alles esialgne variant, alati oodatud kõikvõimalikud täiendused sellele ideele

Edit: kui see idee kunagi käiku peaks minema, siis võiks laiali lammutada ka need piduri, siduri jms. kohta ühte teemasse kokku lükatud teemad, sest praegusel kujul nendelt kümnetelt lehekülgedelt praktiliselt võimatu leida endale vajaminevat infot - asi segamini nagu puder ja kapsad

Edit2: ehk lõpetaks selle "nalja" ja teeks nii, et www.lada.n a b a k a r u .com aadress ei muutuks millekski muuks, see programmijupp siiski nagu rohkem roppuste stsenseerimiseks kui isikliku ebasümpaatia näitamiseks mõeldud ju
m
mess
Ladaklubi Liige
Postitusi: 847
Liitunud: 22 Apr 2002 11:45
Asukoht: Tartu
Autod: '95 Audi A6
Kontakt:

Postitus Postitas mess »

Täitsa mõistlik mõte minu meelest ka.

Ainult, et teemade asemel rubriikide läbu ei tekiks, peaks neid pisut vähem olema. Minu ettepanek Kyttile täienduseks on, et:

Kere ja salong teema lüüa lihtsalt kaheks:
- Kere
- Salong
ja Käigukast ning alusvanker:
- Pidurid, veermik, veljed jm
- Jõuülekanne

Kust saab, kes teeb teemat ma ei hakkaks üldse poolitama, sealt tuleks olulisemad kuulutused, mis pidevalt üleval on, hoopis kodulehele kupatada.
Kas kerenumbri ümber saab auto ehitada?
Kasutaja avatar
Moss
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1069
Liitunud: 25 Mär 2003 15:06
Asukoht: Siuntio, Soome
Autod: erinevad illegaalid
Kontakt:

Postitus Postitas Moss »

Postituste lugemine lihtsamaks: kas oleks võimalik seda foorumikoodi vms asja muuta selliseks, et teksti poetatud link erineks värvuselt muust tekstist (tumesinine näiteks)? Jääks ära asjad stiilis: "PILT <----klikka peale" jne
k
kriisa
Suletud kasutaja
Postitusi: 408
Liitunud: 01 Jaan 2002 02:00

Pidevalt kasvav kasutajate arv foorumis

Postitus Postitas kriisa »

Wintercampil sai ka seda pisut arutatud, foorumis on 800 kasutajat umbes ja neid pidevalt juurde tekib ja juurde tekib kasutajasid nii palju, et foorumi moderaatorid ei jõua enam ära kustutada neid kasutajasid kes oma profiili ei pane nõutud andmeid ja muu moodi nõuetele ei vasta.

Minu ettepanek oleks siis selline, muuta tuleb foorumisse kasutajaks registreerimise viisi. Tuleks siis peatada senine regamine, et ei saa lihtsalt foorumisse tulles klikata lingile registreeri ja siis andmed täita ja ongi ok.
Leian, et parem oleks nii, et on üks emaili aadress kuhu foorumi kasutajaks saada sooviv inimene saadab oma andmed ja kirjutab et miks soovib saada foorumi kasutajaks ja kas tal ka mõned klubiliikmetest soovitajad on ja siis moderaator vaatab üle selle.
Kunagi kuulusin ühte noorteklubisse ja seal oli selline soovitamise viis, et klubisse mingeid suvalisi kaake ei sigineks. Selleks, et siis selle klubi liikmseks saada pidi olema kaks klubiliikmest soovitajat, kuid muidugi tehti ka erandeid.

Nüüd kindlasti moderaatorid väidavad, et nad ei jõauaks neid mailisid nii palju läbi lugeda, sest foorumisse ju mõne päevaga vist saja ringis uusi kasutajaid tuli.
Siinkohal ütleksin, et olen kindel, et sellele regamise aadressile ei hakka iga inimene maili saatma. Foorumisse võib endale kasutajanime teha igaüks mingi pisikese huvi pärast, sest see ei võta aega. Üks minut ja ongi kasutajanimi olemas. Aga maili saatmine võtaks rohkem aega ja enne maili saatmist peaks lugema läbi tingimised mida sinna kirjutada ja kui inimene näeb mida nõutakse ja midagi ise pakkkuda ei suuda (näiteks mõni 10 aastane poiss, kellel võibolla põllurallikas on ja autodest ka midagi ei tea), siis võiks ta ju mingi aja areneda ja hiljem uuesti proovida (mõne aasta pärast) kui siis huvi olemas.

Ootan siis selle ettepaneku kohta juhatuse ja ka teise kasutajate poolseid arvamusi.
c
Critical
Foorumi kasutaja
Postitusi: 224
Liitunud: 11 Mär 2002 21:13

Postitus Postitas Critical »

Ammu juba jälgimise all, kõik täidetud ankeedid tuleb enne aktiveerimist üle vaadata. Kui ei ole kõiki vajalikke välju täidetud siis kontot ei aktiveerita. Akvitveerimata kontod kustutatakse mingi aja möödudes.
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

ahjaa, üks soovitus kõigile foorumikasutajatele:
üldkasutatavate arvutite tagant end sisse logides ärge unustage end peale foorumikülastust välja logimast , ma kooliarvutist LK foorumisse tulin ja vaatan: oplaa, mulle U2U tulnud, hakkan seda lugema - no mitte halligi ei saa aru, nagu polekski mull mõeldud see sõnum. alles siis hakkasin mõtlema, et "ma ju ei logind end üldse sissegi sellest arvutist" - ja nii oligi, ma olin hoopis ühe teise foorumikasutaja nimega sees:D
v
VeilSide
Foorumi kasutaja
Postitusi: 257
Liitunud: 15 Aug 2003 20:14
Asukoht: Tallinn <-> Kohila
Autod: Wannabe Kaubalift
Kontakt:

Postitus Postitas VeilSide »

Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

ehk on kelegil viitsimist neist teemadest kodukamaterial valmis meisterdada
http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=4327 siin vaja ju vaid minimaalselt muudatusi teha(ideaalne koduka material)

http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=3605 mõni elektriasjadega paremini kodus olev klubiline, saaks siit väikse vaevaga mõistliku teksti

http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=2249 ehk saab olaaf, need skeemid uueste üles panna ? kodukal jälle lisamateriali juures

http://www.hot.ee/ladacamp/tolge/Kiiren ... sekulu.htm

http://www.hot.ee/pinkslips/oil/

http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=5671 Xado teema on kindlaste paljudele huvipakkuv, kogu tekst vaja vaid läbi töötada ja kompaktseks tervikuks koku panna

http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=3900 pole küll otseselt LADAga seotud, aga huvitav lugeda siiski
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Kytt“i nägemus klubi ylesehitamisest

Esimene punkt, ehk huvilised on olemas olnud aastakymneid
Funktsioneeriv foorum loodi 2002 alguses
Yhendus loodi 2004 l6pus
Pea k6igist ylejäänud punktidest on räägitud alates aastast 2002/2003 ja rääkimiseks on see ka praktiliselt jäänud....kahju...Pilt
Kasutaja avatar
motamees
Ladaklubi Auliige
Postitusi: 2860
Liitunud: 22 Juul 2003 23:43
Asukoht: Saar
Autod: MetsaNiva

Postitus Postitas motamees »

Ei ole tahtnud ennast siia (poliitikasse) segada, aga väheke hakkab kripeldama see olukord siin.
Situatsioon on tõesti huvitav. Klubi ametlik liige esitab küsimusi ja ettepanekuid. Reageerimist mittesugust. Kui keegi kõrvaline isik siin niimoodi muliseks, siis ma saaks asjast aru. Sellist võib ignoreerida. Ametliku liikme küsimustele peab aga alati vastama. Nii on tavaks. Kui teda ignoreerida tahetakse (pole lojaalne liige või mida iganes), tuleb ta liikmest välja arvata.
Ka on uute liikmete vastuvõtu asi soiku jäänud. Liikmeavaldusele tuleks kuidagi reageerida. Näiteks - TAGASI LÜKATUD. Siis ei saa juhatust ka apaatsuses süüdistada.

Avalikult mõtisklev Motamees.
C
Kasutaja avatar
VRT
Foorumi kasutaja
Postitusi: 92
Liitunud: 29 Nov 2005 09:35
Asukoht: Rakvere
Autod: Lada 21013, lada 21011

Postitus Postitas VRT »

Ma arvan et kasutaja otsingu all võiks saada kasutajat otsida ka koha järgi (Rakvere, Tallinn)
Lada- Vene muskel.
v
veiko
Suletud kasutaja
Postitusi: 150
Liitunud: 01 Jaan 2002 02:00

Postitus Postitas veiko »

Ei tea kas just päris õige teema on küsimiseks, aga ei hakka selle küsimuse pärast uut ka tegema.
Vaatasin, teemas "Klubiliikmeks soovijate avaldused", et kasutajal ando on staatuseks "ladaklubi noorliige", temast aga mõne nädala varem avalduse teinud logman-l "Ladaklubi Liige". Et kuidas need pandud on, millal "noorliikmest" "liige" saab?:P Aga see vist on kogemata juhtunud, et lauses "ladaklubi noorliige" on "ladaklubi" väikese tähega?:puzzled

Edit: see ka veel, et mis eristab staatuseid "Foorumi liige" ja "Aktiivne kasutaja"? "Abi" all olid kirjas vaid "Algaja", "Huviline", ja "Aktiivne kasutaja".
Vasta