Mäo kolmnurk

Mäo kolmnurk

Kokkutulekud jm liikmete organiseeritud ettevõtmised
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1927
Liitunud: 19 Apr 2003 20:01
Asukoht: Valga
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Mäo kolmnurk

Postitus Postitas viaccess »

Sõidan iga päev mööda ja mõtlesin ka oma mõtest siia rääkida.
Hetkeseisuga üks kolmnurga pool tupikus, endine Paide suund Mäo keskusest. Pikkuselt ligi 1km ja sirge lõik, sobiks väga perfektselt kiirendus võistluste korraldamiseks, vähemalt meie klubi jaoks ;)
Nii et hea kui keegi saaks uurida sellist võimalust, kas vallalt või maanteametist, kas antakse luba korraldamiseks või mitte...
Asukoha poolest on see fantastiline, täpselt Eesti keskel!
Mida arvate?

Pilt
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
Kytt
Ladaklubi Juhatus
Postitusi: 2074
Liitunud: 29 Okt 2002 11:32
Asukoht: Tallinn
Autod: 2x2102,21013 & Toyota

Postitus Postitas Kytt »

Mõte suurepärane, eriti kui arvestada, et summeril ju kiirendus see aasta ära.
e
exideN
Foorumi kasutaja
Postitusi: 109
Liitunud: 01 Juun 2011 14:39
Asukoht: Paide
Autod: Vaz 2103

Postitus Postitas exideN »

väga hea plaan , aga helistage ja uurige?
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

 
exideN kirjutas:väga hea plaan , aga helistage ja uurige?
Ma usun, et toru teises otsas olev ametnik saadab helistaja esmalt kukele ;).
See on nii tundlik teema, et vajaks ikka silmast-silma rääkimist ;)
Telefoni teel saab heab juhul ametnikule natukene eelseisva arutlusteema sisu tutvustada või mingisuguse kohtumisaja kokku leppida. Kui sedagi...
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 13 Mär 2004 11:10
Asukoht: Harjumaa, Kose vald
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Sellest tundlikust teemast rääkites peab arvestama, et selliseid asju tuleb hakata ajama üldjuhul vähemalt poolteist kuud enne üritust. Ehk siis selle aasta sees enam ei jõua ilmselt organiseerida. Pealegi kuna asub asi üpris avalikuses ja nn asustatud alas, kehtivad ka seal kindlasti meile suuremad turva ja ohutusnõuded. Suure tõenäosusega nõutakse meie käest ürituse ajaks kiirabi auto olemas olu. Vanas rahas tähendas see kuskil 5000 kroonist väljaminekut. Praeguseid hindu ei tea.
Mõte on iseenesest hea, aga kas ka see kõigile ametnikele kohale jõuab....
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1316
Liitunud: 03 Dets 2003 21:37

Postitus Postitas GTA »

Ma näen sel lõigul probleeme ohutustehnilisel poolel (puud ääristavad mõlemat poolt), autode parkimisel ja rivistamisel - sisuliselt peab kogu üritus sellele lõigule ära mahtuma - ja ka selles, et tee on kohalike poolt osaliselt kasutuses. Põhimaanteele enam otse koduõuest nad ei saa aga ringiga küll ja vahel on mõnda autot seal näha ka.

Ehk saan pisut mingit pidi ka aidata, uurida, kas on üldse midagi arutada või on jäigad seisukohad juba võetud. Kiirustada pole samas mõtet, see aasta enam ei saa nagunii jah. Ametnike esimene vastus küsimusele, mida varem pole küsitud, kipub olema ei. Vaikselt hakkab mõni leebuma alles siis kui teine ametnik ka ütleb, et noh võõõibolla...:D Samas on viimasel ajal isegi Paides sees olnud igasugu autospordi vigureid (Türi ralli linnakatse, kardid keskväljakul, Kuma foto sünnipäeva raames vanema võidusõidutehnika näitus), ehk ei nähtagi nii suurt kolli.
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Ma pole seal ammu käinud. Ja kui kunagi saigi seal sõidetud, siis sellise pilguga, et "kas siin midagi korraldada kannataks?", pole mainitud paigas kohe kindlasti ringi vaatanud. Millal sinna jõuan - ei tea.

Aga teemast, et kui palju ametnikud ühele või teisele ettevõtmisele vastu sõdivad, on mul küll oma jäik arvamus olemas.
Tutvustan seda nüüd laiemale ringilegi. Võib tulla pikk sõnamulin, aga keda natukenegi huvitab, siis ehk loeb ta lookese lõpuni. Loodan.

Nimelt pole ma siin foorumis hoidnud enese teada tõika, et terve see suur-suur maailm, milles elame, õigemini see planeet Maa, millel elame, kuulub meile kõigile. Sinule, minule, sinu perekonnale, sinu ja minu sõpradele-sugulastele, - tuttavatele, -võõrastele keda me ei tunne jne... ehk kokkuvõtvalt - meile kõigile.
Me võime siin teha mida tahame, aga kõik peab jääma piiridesse. Piiridesse kahjuks või õnneks - eks see sõltub meie ja teiste huvidest.
Pigem asun sellel poolel, kes arvab, et piirid on enamjaolt kehtestatud ikkagi nn. "õnneks".
Laskume nüüd selle globaalse sissejuhatuse juurest madalamale, maailma mõistes rohujuure tasandile, meie Eestimaa mõistes riiklikule tasandile.
Riik on minu jaoks tervik. Pole olemas seda riiki, mida meil siin Eestimaal tavaline inimene tunneb ehk siis tema jaoks on riik see juhtaparaat kes keelab-käseb, poob ja laseb. Minu poolt kindel EI sellele "riigile"! Seda pole olemas, see pole riik, vaid valtsev klikk, -ladvik.
Ja ma aeg-ajalt keeldun sellele klikile allumast juhul, kui sealt tulevad käsud on nii "tere talv!" lollakad.
Minu jaoks on riigiks meie maa territoorium ja sellel elav rahvas. Rahvas ehk needsamad tavainimesed peavad oma riiki hoidma, teda teenima, kaitsma ja arendama. Ülisuur tähtsus on kodanikualgatusel. See, kui oodatakse käsku kuskilt ülevaltpoolt, on valitseva kliki ees lömitamine, raha poolt paika pandud valitsuse orjamine. Meil pole ju demokraatlikul teel valitud valitsust. Ja ei saa veel niipea olemagi. Vihje sellele põhjusele peitub meie postsovjeetlikus olemises, meie minevikust kaasa tulnud pärandis ja millal see ükskord muutub, pole mul õrna aimugi... Ma ei taha sellesse fakti siinkohal rohkem süveneda, sest see mula ei anna midagi.

Lähme parem tegude poolele, ehk vaatame, mida meie, väiksed rahatud, võimutud mutrikesed saame oma maa paremaks ja kaunimaks muutmise nimel ära teha. Et siin elamine oleks natukenegi elamisväärsem. Ja kas me oleme ikkagi nii võimutud?
Autoklubides nägin ma juba ammu üsna võimast ühiskondlikku jõudu. Ja näen seda praegugi, sest vastasel juhul oleksin juba katkestanud liikmemaksu maksmise ja teinud Ladaklubist vehkat.
See, et me oleme oma liikmetele leidnud hobi ja tegevuse, korraldame mitmepalgelisi kokkusaamisüritusi ja ei hoia seda kõike mitte endale on juba päris hoomatav kodanikualgatuse reaalne läbiviimine, -projekt.
Tõsi, enamjaolt me lõbustame ikkagi iseendid, aga oleme toetanud meie riiki ka veredoonorlusega ning paarile lastekodule andnud üle mõningad pisukesed vahendid, mis vaevaliselt kokku oleme suutnud kraapida.
Kui me mingi ürituse läbiviimisel põrkumegi kellegi ametniku laua ees tema vaadete tõttu tagasi, siis lohutagem endid sellega, et see ametnik on raha poolt ära ostetud. Ta ei vääri seda, et temaga rohkem tegemist teha. Ta ei mõtle nii nagu mina just oma mõttemaailma selgitasin (või selgitada püüdsin). Tema Eestis on riigiks kitsas ametkondade ring ning las olla siis edasi. Korraldame oma vaatemängu mujal, kus meist hoolitakse ning puistame kiiduavaldused kasvõi naabervalda, kus vanemaks inimene, kes oma vallast ja selle elanikest tõeliselt hoolib.

Aga ma ikkagi loodan, et saame sellelgi korral kaubale, kui tahame. Aga eelnevalt oleks tarvis kohapealne "raja" olukord kriitilise pilguga üle vaadata, et klubi tekitaks rohkem rõõmu ja vaatemängu, kui tüli kohalikele riigi kodanikele.
Ning vallavanemaga silmast silma suhtlemine on 100% tulusam tegevus (ka negatiivne tulemus on tulemus ;) ), kui mingi tundetu päringumeili saatmine.

Tänud, kes viitsisid lõpuni lugeda. Hea kui mu kiduratest mõtetest aru saite. :)
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 13 Mär 2004 11:10
Asukoht: Harjumaa, Kose vald
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Mitte ei saamine ei ole probleem. Probleemiks on aeg. Selliseid asju ajades tuled täita erinevaid pabereid. Ja omades erinevaid lähisugulasi erinevates valla asutustes tean, kui kaua bürokraatia aega võtab. '
Nagu mainitud ääristavad teed puud. Mis sügis ilmadega toovad teele ka lehti kaasa. Samas puud on üsna kaugel, arvestades teelõiku, millel Vao kiirendust korraldasin.
See lõik ei ole enam kohalikele kasutuses kuna viimati oli ta minu arust Paide poolt ta täiesti tupik ja vahepeal ühtegi teed sisse ei tule(kui just üks talu tee sealt ei suundunud, aga üksik talu ei ole probleem.) Sirge ta on, aga kahjuks on sellel lõigul ka mitmeid külmakerkeid, mistõttu tuleks tõesti kohapeal ülehinnata, mis ulatuses kiirendust kannataks teha.
Ehk saan laupäeval aega, et kohapeal asjad üle kaeda. Samas võiks tõesti selle ürituse ka millegi muuga siduda ;)
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Eee ma arvan, et Via ei mõelnudki, et veel sel aastal seal midagi toimuma peaks.
Mina küll ei mõelnud.
Lihtsalt tundub mullegi, et üks mugav teelõik või õigemini koht kiirendusvõistluse läbiviimiseks on Kesk-Eestis niisama vedelemas.
Kvaliteet teadmata ja seegi teadmata, et kas tuleval aastal seal enam asfaltkatetki eksisteerib. Võibolla kraabitakse viimane ühel heal päeval ülesse... Tont seda teab...
Selleks ongi tarvis kohapeal ära käia, vaadata mis seisus kogu objekt on ja siis kas tegutseda või paik unustada.

Tegin natsa kodutööd. Niipalju, kui siit laua tagant seda teha sai. Ehk on abiks.
http://www.hot.ee/logman//MapSection18660.png
Maantee: 15130 Mäo tee, tunnus 56502:002:0009
transpordimaa, kaks hektarit. Maa hinnaks 58€ hektari eest :P.
- Ostame ära?
- :D

Aa, ja see väike teeke, mis talude juurde läheb (lõuna poole), kuulub Nurmlepale ehk majapidamisele, mille hoovis rada lõppeb.
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1927
Liitunud: 19 Apr 2003 20:01
Asukoht: Valga
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

 
logman kirjutas:Eee ma arvan, et Via ei mõelnudki, et veel sel aastal seal midagi toimuma peaks.
.
Just nii ;) Ega mul polnudki plaanis enne Laitset Mäo kiirendust korraldada :D
Lihtsalt mööda sõites tekkis selline mõte, miks mitte kui kasutult seisab. Väga tore et mu lolli pea mõtted pakkuvad ka teistele pinget.... Väga tore kui asjast kunagi ka asja saab!
Log, applaus!!!! Ilus kõne! Korralik kodutöö!
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1316
Liitunud: 03 Dets 2003 21:37

Postitus Postitas GTA »

Käisin täna seal, sõitsin lõigu läbi, tähelepanekud on järgmised:

* Lõigu pikkus on nibin-nabin 800 meetrit otsast otsani. Kas sellest piisab, et hoog maha ka pidurdada?
*Starti tuleks anda ilmselt Paidepoolsest otsast, st. piirete juurest. Vana ristmiku kohal on ilmselt ka ruumi ootavaid autosid sättida, eeldusel, et neid väga palju pole:D
*Kuidas korraldada tagasisõit starti? Mingit ringisõitu teha nii, et järgmisi võistlejaid ei segataks, pole võimalik. Lisaks ei meeldiks loa andjatele ka see, kui me käigusoleval maanteel töllerdame - vana bussipeatus, apelsinimaja parkla, mälestusmärgi parkla jne.
*Teekate on normaalses seisus, meie autodele, mis ilmselt liimiga töödeldud kiirendusrehve ja langevarje ei kasuta, käib küll. Umbes keskpaiku asub torutöödega seoses ülekaevatud ja asfalteeritud jupike, mis natuke tunda annaks. Tee profiil on kergelt kausjas, nii et stardi ja finiši peaks sättima võimalikult tasasele maale.

Kindlasti kõike vajalikku kogenematu silm ei oska vaadata. Kui keegi soovib ise vaatama minna siis tehku seda. Mikk pakkus laupäeva välja, võin siis ka ise näiteks välja tulla.
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

 
GTA kirjutas:Mikk pakkus laupäeva välja, võin siis ka ise näiteks välja tulla.
Ühineksin hea meelega. Kolm on juba kamp ;) ja üks punane putukas vajabki mõnd pikemat otsa, et saaks peale remonti väheke testitud ennem kui kodunt kaugele-kaugele hakkab liikuma.
Mulle sobib igasugune kella-aeg.
Teiepoolne täpsustus?
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 13 Mär 2004 11:10
Asukoht: Harjumaa, Kose vald
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Mina peaksin esialgsete plaanide järgi kuskil kella kaheks Paidesse jõudma Pärnust. Paides võtavad vanemad mu peale ja siis hakkan kodu poole liikuma. Mõtsin lihtsalt kiirelt läbi astuda sealt. Samas on plaanis Sargeverest üks "patsient" peale korjata. Seega annab mõelda, kuidas ja kus liigub.
Telefoni numbrid olemas nii et võib kõllata.
Päikest!
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Olen siis pluss-miinus kümme minutit kella kahe ümber seal ja ootan.
Kui keegi märkab valgete velgedega punast saksa seljakotti, siis on õige masin.
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1927
Liitunud: 19 Apr 2003 20:01
Asukoht: Valga
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Pisut ajaloost:

http://eal.cma.ee/index.php?lang=est&main_id=347&id=684
http://www.motomaania.ee/2009/08/maos-p ... -matuseid/

Tundub uskumatuna, aga 35 aastat tagasi Mäo kolmnurgal peetud võistluse käigus oli Tallinn-Tartu maantee kaks päeva suletud. Autosid lasti läbi sõitude vaheajal.
Tänapäeva oludes on üllatav teada, et enamus vormelitest sõitsid Mäosse ise kohale.

To GTA:
Natuke töllerdamisest... Apelsini maja peremees oleks kindlasti rõõmus selle üle et vähenegi rahvas tuleb tema kanti.
Parkla alati tühi, mõni päev üks-kaks autot, liiklus seal kandis hõre - viie minuti jooksul paar autot, neist pooled liinibussid... nädalavahetustel veelgi vähem.
Paar majapidamist kasutavad ka seda lõiku, peab ka nendega kindlasti kooskõlastama kui andmiseks läheb!
Laupäeval saan 15.00 paiku Teile aknast lehvitada, juttu ajamiseks mul aega pole... hea seegi :)
Edu!
Jupid Venemaalt!
Kasutaja avatar
GTA
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1316
Liitunud: 03 Dets 2003 21:37

Postitus Postitas GTA »

No teeme kell kaks siis kui liiga vara Mikule pole. Minupoolest ka varem või hiljem, kasutame moodsaid sidepidamisvahendeid;)

Apelsinimajaga on senisel kujul kahjuks jokk... http://www.jt.ee/582768/legendaarne-soo ... ges-uksed/
Selles suhtes endalgi kahju, kuna kindlasti oleks selline võimalus üle tee einestada olnud plussiks. Töllerdamise all pidasin silmas, et ringipööramist raja otsas tuleb läbi mõelda et me maanteel väga jalus ei oleks.
Meskimeni seadus - Kunagi pole aega teha midagi korralikult aga alati on aega ümber teha
VAZ 2105 - "kopika" värskem teised, millele vaid ühe pika joonlauaga varustatud disainerite meeskond püüdis anda veidi nooruslikuma välisilme
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 13 Mär 2004 11:10
Asukoht: Harjumaa, Kose vald
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Hmm vaatasin veel bussiaegu ja tundub, et ma olin midagi viltu vaadanud. Kella kaheks ei tule ühtegi bussi Paide Pärnust. Küll hakkab aga üks odav buss kella kahest Pärnust liikuma. Aga ega ma ei pea ju ilmtingimata kohal olema :D Saate ju ise ilusti plaanida ja vaadata. Pealegi sõltub minu jõudmine paljustik sellest, millal isa saab mulle vastu tulla. Ilmselt selgub laupäeva hommikul täpsemalt, millal ma Paide jõuan, kui üldse jõuan. Võib juhtuda, et pean korraks tagasi Tallinnasse sõitma.
Päikest!
Kasutaja avatar
viaccess
Foorumi kasutaja
Postitusi: 1927
Liitunud: 19 Apr 2003 20:01
Asukoht: Valga
Autod: 2101, Izh Jupiter 5, Vis 23464
Kontakt:

Postitus Postitas viaccess »

Mikule: http://www.peatus.ee/#route_search;A34039;A20022

Vali liin 885, see on Sebe, neil laupäiviti kuni 26 aastastele läheb 50% alla. (Taistol kõigil õpilastel ka üle 26a sama teema)
Jupid Venemaalt!
m
Mikk
Ladaklubi Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 13 Mär 2004 11:10
Asukoht: Harjumaa, Kose vald
Autod: VIS 23464-10

Postitus Postitas Mikk »

Seda sama bussi sihtisingi, aga see alles 16.40 Paides.
Kasutaja avatar
logman
Ladaklubi Liige
Postitusi: 3998
Liitunud: 29 Nov 2004 23:46
Asukoht: Mulgi ja Sakala vahel vibreerin
Autod: 1,3 "vasmjorka", 1,2 "kopeika", 1,4d vollwaagen
Kontakt:

Postitus Postitas logman »

Minu ja GTA muljed eilsest tutvumistiirust.

Alustan negatiivsest:
*Teekate pole teab-mis super seisus.
Ja too fakt olekski ainsamaks halva poole uudiseks.
Muidugi, see on väga kriitilise pilgu läbi tehtud otsus, mainin kohe ära.
Sajuse ilma järel jääb teel olevatesse pikirööbastesse ja lohkudesse üsnagi märgatav kogus vett, mis raskendab kindlasti masina teelhoidmist.
Aga kui sadu on lakanud, saab need lombid pisukese harjatöö tulemusel eemaldada.
Hetkel on sügisene aeg ja tee ääres kasvavatelt puudelt langenud lehtede ning oksaprahi eemaldamiseks (keegi ei garanteeri, et suvel seal samuti prahti pole) läheb samuti tarvis tunniajast harjatööd. Aga see pole ju tappev.

Positiivne pool:
*Objekt asub Kesk-Eestis.
*Trassi pikkus peaks olema (ja tegelikult on kah) piisava pikkusega, et seal 1/4 miili välja mõõta ja kiirendada.
*Pidurdusmaa on piisav.
GTA sai 400m pikkusel lõigul bemmiga u.120 km/h-ni (sisse on arvestatud spidomeetri näidu viga) kiirendatud ja praktiliselt veeres vaba hooga Tln.-Tartu maanteeni. Pidurdamata.
*Kogu maa-ala saab kasutada lisaks veel vigur- või täpsussõidu läbiviimiseks.

See võiks olla viguriplats. Vabalt. Ala saab laiendada lisades elemente minu pärast kasvõi Apelsinimajani välja :D.
Kokkuvõtvalt - ei näe probleemi.

Pilt Pilt

Kiirendamise trass oletatava stardipaiga ja osalejate parkla poolt vaadatuna:

Pilt

Siia saab vabalt mahutada oma trassile pääsemise järge ootavad 15-20 sõidukit. Oletame, et see pisipunn seisab juba parklas:

Pilt Pilt
Vasta