1. leht 3-st

Kööginurgake..

Postitatud: 06 Dets 2003 20:18
Postitas pvr
Teema järgmine, et effekt lubas panna foorumisse yles oma pelmeenide retsepti, ja kuna juba teist päeva käivad pelmoneelud siis, algantan ma selle teema siin.

Ühesõnaga aeg on tasuda võlad ja täita lubadus valgustada ladafoorumi kasutajaid pelmeenide hingeeluga seoses

Edit by Olaaf: Tegin teema kommentaaridest puhtaks ja stickiks.

Edaspidi siia ainult retseptid!

Soovitatav esitluskuju siis:
Toidu nimi:
Koostisained:
Valmistamiskäik, järjekord, serveerimine jne

muidu läheb asi kiirelt jube segaseks..

Kartulikrõpsud.

Postitatud: 08 Dets 2003 00:21
Postitas motamees
Mul pakkuda üks väga eriline retsept. Nimelt kartulikrõpsud. Eriline on ta sellepärast et need on tehtud kartulikoortest.
Otsustasin teha ükskord kartulikrõpse. Hakkasin siis kartuleid koorima ja lõikama. Kuna see oli piisavalt tüütu töö ja neid oleks pidanud ikka mitu tundi lõikama tekkis mul suurest laiskusest idee. Koorte ämber oli parasjagu täis ja vaatasin et need just sellised kui ma neid liistakaid lõikasin. Otsustasin siis need kenasti puhtaks pesta ja proovida. Pesemise ajal nokkisin mõned mustemad tükid välja mis silma hakkasid.
Keetsin neid parasjagu õlis kui mulle helistati ja kutsuti firmasse (olin parasjagu haige) omaniku sünnipäevale. Lubasin tulla tunni aja pärast.
Kui koored õlis piisavalt krõpsuks läind siis kurnasin neid ja teise potti. Peale panin igasugust vürtsi (Paprikat ja muud. Mis seal parasjagu ette juhtus. Soola ka). See igaühe maitse asi.
Võtsin siis kausi kaenlu ja sünnale. Panin seal selle lauale ja istusin ka peaolauda. Teised kohe proovima. Kiitsid ja mugisid. Siis kukkusid küsima kuidas tegin. Rääkisin kenasti ära. Mõnel tõmbas korra nägu krimpsu (ainult korra) aga ära nad söödi enne kui kõik muu.
Ärge peljake ükskord võib ju ära proovida. Kui nad on friiserist läbi käinud ei tee keegi vahet et need koored on. Raskusi on nendel kes väga õhukselt koorivad. Väga õhuke liistak kõrbeb enne teiste valmimist ära.
Head isu.

Postitatud: 08 Dets 2003 01:47
Postitas effekt
kuna pelmeeni retsept peas ei ole siis vahepeal natuke muudets toitudest, mida kiirelt (kiiremini) valmis teha.:D


retsept;

pakk spagette (kaal 400gr. :))
liha (võib olla kõik mis kodus kätte juhtub)
purk lecho“t (müüakse poes, 13-14 krooni, nimed erinevad, on koos tomati pastaga)
ananassi (konserv, tükeldatud)
sinepit
maitseained (vastavalt maitsele, soovitatavalt vokktoitude)

valimstamine;

spagettid keema.
samal ajal võib panna liha, vorsti, grill vorstikesed, või muu kraam mis kodus kätte juhtus ja mis liha sisaldab pannile ja hakata praadima.
lõigata ananassi tükid natuke väiksemaks u. 1x1 cm kuubikuteks.
kui liha on kergelt pruunistunud võib lisada ananassi tükid ja lecho (võisin kirjutada nime valesti) ja panna kergelt hauduma. lisades natuke sinepit (maitse pärast) ja maitseaineid, segada.
kui spagettid on valims keenud siis kurnata ja loputada külma veega (kuum vesi teeb pudruks) ja panna pärast kurnamist potti tagasi. lisada vahepeal valmis saanud segu (pannil) ja segada omavahel korralikult.


ongi valmis. võib lidada soovikorral majoneesi.

hind kokku ~30.- eeki
ps. ühekorraga ei jaksa ära süüa (üksi).

head isu;)

Postitatud: 09 Dets 2003 12:57
Postitas effekt
Nagu lubatud, siis siit ta tuleb.

Poolteist (300g) klaasi nisujahu ja 300-400 g veise-seahakkliha kohta tuleb arvestada 1 muna, 1-2 sibulat, küüslauku, maitseaineid (vastavalt maitsele).
Hakkliha ajada koos sibulatega kaks korda läbi lihahakkmasina, lisada juurde pisut vett, soola ning pipart ja segada hästi kohevaks.
Taina valmistamiseks tuleb segada jahu hulka muna, veerand klaasi vett ja soola ning sõtkuda üsna kõva tainas. Valmis tainas rullida õhukeseks, lõigata sellest lõikevormi (maksab ~50 eeki) või ümmarguse pitsiga (suurema pitsiga) rattakesed, igale tainarattale panna keskkohta täidisekuhjake. Taina servad suruda kokku.
Ja nüüd võid nad pannile panna, ning ära praadida :D
Pelmeenid võib serveerida puljongis, praetult sulavõis või hapukoorega, või hoopis valades nad üle teravamaitselise kastmega (sinep segatult äädikaga).
:cool:kui mingit erisoovi on, siis võib lisada ka chilli kastet:P

Postitatud: 09 Dets 2003 15:12
Postitas pvr
Kas sa mõtled riivitud spinatit, see teeb kyll tuju heaks sest spinati sees on vitamiinid ja hea tervis on hea tuju alus.

see tuletab meelede, et klimbi tanast tehakse enam vähem samamoodi kui, pelmeeni oma, aint vedelem. Tavalist klimbisuppi annab palju värvikamaks ja maitsvamaks muuta, kui klimbitaigna sisse midagi rohelist panna, kevadsuppi puhul võiks siis olla värsked nõgeselehed, talvel käib ka maximaarketist ostetud till või petersell. prooviga kõik kindlasti meeldib.

Postitatud: 09 Dets 2003 19:56
Postitas Mikk5
nii siis minu retsept:

Pool pakki spagette(1 inimese kohta), need keema ja pärast nõrutad ära ja paned pannile. Siis paned sinna hulka hakkliha. Ja lased praadida. Lõpuks piserdad veidike sidrunimahla peale ja valmis. Serveerida kas külma kastme või ketsupiga :)

Väga maitsev (vähemalt minu arvates) aga tehke ise järgi

Postitatud: 09 Dets 2003 20:43
Postitas Ronn
Pannkoogid täidisega:

Võtad pannkoogi, paned kaks viinerit sisse, viinerite peale paned juustu ja siis veel lõpetuseks natuke ketsupi juustu peale. Seejärel keerad pannkoogi rulli ja kook microuuni või ahju. Ootad kuni juust sulab ära ja ongi valmis. Võib lisada ka sinepit.

Postitatud: 09 Dets 2003 21:15
Postitas revolutsionäär
Õun leivaga

retsept siis:
ostad värske peenleiva. soovitatavalt lõigutud. ja hakkad vaikselt sööma. peale iga pool leivaviilu lisada üks ampsutäis õuna. soovitatavalt kuldrenett ( annab parima tulemuse). toitu soendada niikaua kui ise tahad jne. kui enam ei viitsi soendada ja mälutseda neela all:kuri

Postitatud: 09 Dets 2003 21:17
Postitas doris
Kiire ühika toit:
Keedad 1 paki makarone
Praed umbes 400g hakkliha sibulaga
siis praetud hakklihale lisada nt salvesti hakklihaga tomati kastet ("itaalia kaste")
Segule kallata juurde keedetud makaronid.
Maitseks võib sisse segada veel hapukurki, paprikat vm.
Väga hea ja palju saab sellest!

Postitatud: 09 Dets 2003 23:25
Postitas Kytt
enne kui sinna klikate, teadmiseks et juba vanad eestlased kasutasid seda taime toiduvalmistamiseks.siin on siiski kaasaegsed variandid. kuid lähitulevikus vaja yks referaat teha vanade eestlaste kulinaarsetest saavutustest, niiet kui uurimustöö tehtud panen ka sajandite vanused retseptid siia yles.
http://www.hot.ee/cannabolism/retsept.htm

Postitatud: 09 Dets 2003 23:51
Postitas uudopyvi
minu poolt selline nipp, seda sobib iga toidu juures kasutada kuhu sibul sisse käib.
nimelt kui sibul ketchupi sees läbi praadida omandab ta huvitavalt hea maitse

Postitatud: 14 Dets 2003 19:14
Postitas ragnarock
minu poolt üks kiire magustoidu retsept. vaja läheb pakk riivleiba (hind 4-5 krooni), pool pakki võid ja suhkrut. pool pakki riivleiba ja pool pakki võid koos suhkruga läbi praadida. suhkrut panna maitse järgi. kui leivapuru on piisavalt krõbe, siis panna kaussi ja segada läbi kas jäätise, vahukoor või kohupiima pastaga. lisada võiba erinevaid puuvilja. toidu valmistamiseks kulub maksimaalselt 15 min. poolest pakist riivleivast saab süüa u. 4 inimest.:)

Makaronid kanawokiga

Postitatud: 14 Dets 2003 19:21
Postitas Raxo
Keedad makaronid, viskad pannile, lisad paraja koguse kanawoki ja praed natuke aega. Päris maitsev ja kõhtu toidab ka hästi :)

Postitatud: 18 Jaan 2004 21:50
Postitas E.R.I.K
hapukoor(30%) poolpakki;riivjuustu(4supilusika täit);soola;pitsamaitseainet;haklihamaitseainet ja 1küslaaugu küüs-----sellest saab hirmus hea kastme praetud pelmodele:)

Postitatud: 25 Apr 2004 08:56
Postitas Laurimetall
Njaa ma juba vana kokk ainult ,et võileibade alal niisiis


2 käärdu leiba
mingit vorsti või sinki
juustu


Tuleb võtta leib ja sinna peale panna vorst, või sink (võid ple vaja)
Siis paned vorsti peale veel juustu ,sellise korraliku viilu ning ,kui see on valmis ,siis paned võileivad mikrolaineahju lased seal küpseda 1.5 minutit
Siis võtad välja paned omamaitsejärgi ,kas ketsupit või sinepit või hoopis mingeid muud maitseaineid ning võileivad ongi söömiseks valmis.

head isu!!

Postitatud: 25 Apr 2004 11:08
Postitas pvr
võib teha ka nii, (minu arust oli päris hea) võtad kax kääru rukileiba ja parajas koguses juustu... valad pannile 2-3 millimeetrit õli (soovitatavalt toidu), asetad leiva ja juustuviilakad vaheldumisi... nii et juust ei ulataks leiva vahelt välja, ja paraed ära nägu tavalise leivakääru... keeramisel võib raskusi tekkida, valma on siis kui juust on sulanud... maitse lisamiseks võib looomulikult asja hõõrduda ka küüslauguga... nägu tavalist küüslaguleiba... (hea asenud kaevuri kommidele, õllekõrvaseks tarbimiseks)

Postitatud: 25 Apr 2004 21:54
Postitas Laurimetall
tundub isuäratav eriti hea on süüa sellist võileiba ,kus on hamburgeri pihv pooleks lõigatud ( nii ,nagu pool kuu) ja siis tavalise rukkileiva peale panna vahel võiks olla majonees. Mulle igastahes maitseb. See on päris toitev kah, sest leib ja pihv peaaegu ühepaksused. Kõigetähtsam ikkagi maitse ja see ,et mingit energiat annaks . Selline võileib kuluks ära peale poolepäevast auto all istumist. Kes tahab ,võib võileiba soojendada enne mikrolaine ahjus. Hmm mikrolaineahi ,kui garaaz nii õline poleks ,võiks ahju isegi gataazi panna. Kohvimasin kuluks kah ära. Kuid kes ei tahaks kohvimasina asemel näiteks puurpinki

Postitatud: 12 Sept 2004 12:58
Postitas doyou
Eriti hea kook valmib nii ja lihtsalt.:
Pane ahi sooja ca 200 C.
võta kaks muna lisa kaks klaasi suhkrut sega ästi ära. siis pane kaks klaasi piima siis kuus klaasi jahu sega veel pane teelusikatäis kypsetus pulbrit ja kaks lusikat kakaod. panne aju plaadile ja ahju ja saab VÄGA hea kook. pärast söö ja vaata telekat:spin

Postitatud: 15 Okt 2004 12:25
Postitas mullikas
kõige kergem ja kiirem toit on minu arust kui ostad poest kiirnuudleid(nt. rollton)siis paned vee keema,seni paned nuudlid,maitseained ja õli taldrikule ja kui vesi keenud siis kallad peale,ootad 3-5 minutit ja korralik söök käes 2 või 3 krooni eest

Postitatud: 13 Nov 2004 10:41
Postitas ahmed
Pizza pannkoogid

niisiis tuleb teha pankoogi taigen ja maitsestada see suhkru asemel
soolaga ning panna sinna sisse eelnevalt sibulatega koos läbi pruunistatud
hakkliha (hakkliha peab hästi väikeste tükikestena olema) ning riivida taignasse
veel juustu,. Kui nüüd sellisest taignast pannkooke küpsetada ja ketsupiga
süüa, siis annab mingi pitsataolise efekti ja on ka toitev.

HEAD ISU